top of page
  • Writer's picturePihvikarjaliitto

Opit ja kokemukset jakoon Pihvikarjaliiton mentorointiohjelmassa

Pihvikarjaliiton mentorointiohjelma on tarkoitettu karjankasvattajille, jotka haluavat keskustella, ottaa asioista selvää ja saada kollegoilta vertaistukea oman yrityksensä kehittämisessä.


Jokaisen pihvikarjankasvattajan tulisi pitää kristallinkirkkaana mielessä, mikä on oman tilan liikeidea: miksi teen sitä mitä teen? Aloittelevan yrittäjän päässä pyörii tämän lisäsi satoja muita kysymyksiä, joihin totuus ei löydy kaurapuurosta eikä Googlesta. Siksi Pihvikarjaliiton mentorointiohjelmassa on mahdollisuus sparrailla kokeneemman kollegan kanssa, saada kullanarvoisia neuvoja ja testauttaa omia ideoitaan muilla.


Mentorointiohjelman runkona on neljä osa-aluetta, joiden ympärille ohjelma rakentuu: liikeidea ja talous, eläimet ja niihin liittyvät asiat, pellot ja laitumet sekä neljäntenä yrittäjä itse, eli motivaatioon, jaksamiseen ja turvallisuuteen liittyvät kysymykset.

Ohjelma koostuu tilavierailuista, keskustelevista Teams-kokouksista sekä asiantuntijavierailuista.


Tilaretkipäivinä voidaan käydä useammalla tilalla, jotka sijaitsevat maantieteellisesti samalla suunnalla. Kohteet valitaan niin, että jokainen tilakäynti vastaa monenlaisiin tiedontarpeisiin. Tavoitteena on, että myös vierailukohteiden yrittäjät kuulevat ryhmältä hyviä kysymyksiä, tuoreita ideoita ja ajattelemisen aihetta. Mentorit osallistuvat tilavierailuille ja toimivat keskustelun tukena.


"Tilavierailut ovat sitä, mitä ei sosiaalinen media ei pysty tarjoamaan. Kokeneemmalla tilalla tapahtuva kokemusten jakaminen aloittelevien tilojen kanssa antaa eniten vastinetta tällä ohjelmalle", sanoo Pihvikarjaliiton puheenjohtaja Tero Hosike.


Mentorointiohjelma on maksuton jäsenetu Pihvikarjaliiton henkilöjäsenille. Jos et ole vielä liiton jäsen, voit hakea jäsenyyttä nettisivuiltamme löytyvän hakulomakkeen avulla. Osallistujilta toivotaan aktiivisuutta ja sitoutumista, jotta ohjelma voidaan toteuttaa suunnitellusti.


Kuva: Ella Honka-aho


Comments


bottom of page