top of page
e-merkit_Brasilian_korvat.jpg

pihvilihan alkuperä
ja turvallisuus

Suomalaista naudanlihaa voi syödä turvallisin mielin. Kotimaisen naudanlihan alkuperä voidaan jäljittää aina tuotantotilalle saakka.  Jokainen vasikka merkitään korvamerkein, jotka seuraavat eläintä teurastamolle saakka. Siellä eläimet tarkastetaan elävinä ennen teurastusta. Teurastuksen jälkeen eläinlääkäri tarkastaa lihan ja elimet ja tarkistettu liha leimataan.  Eläimen tiedot, kuten alkuperä, syntymätunnus, teurastuspäivä ja teurastamon numero, seuraavat ruhon mukana leikkaamoon saakka. Leikkaus- ja pakkausvaiheessa tunnukset yhdistetään erätunnukseksi, joka tulostetaan kuluttajapakkauksiin.

Lihan käsittelyssä noudatetaan korkeaa hygieniaa ja huolehditaan siitä, että kylmäketju on katkeamaton teurastamolta kuluttajalle saakka. 

Suomessa elintarviketurvallisuus on maailman huippua. Eläintaudit ovat kansainvälisesti verrattuna harvinaisia, ja lääkkeitä käytetään vain eläinlääkärin määrääminä sairauksien hoitoon. Ihmisravintoon lääkejäämät eivät suomalaisessa tuotannossa päädy varoajan vuoksi. Sen sijaan monissa muissa maissa käytetään rutiininomaisesti ja ennaltaehkäisevästi antibiootteja ja vauhditetaan eläinten kasvua hormoneilla.

Puhdas, eettisesti kasvatettu ruoka on jokaisen suomalaisen oikeus. Hyvinvoiva karja ja laadukas liha ovat pihvikarjan kasvattajille kunnia-asioita.

bottom of page