hyviä linkkejä
Täälle sivulle olemme koonneet tietoa aiheista, joista keskustellaan.
​
Naudat, ilmasto ja ympäristö -seminaari 21.1.2020
Luonnonvarakeskuksen (LUKE) järjestämä seminaari, jossa keskusteltiin naudan hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista.
-
Nautojen ja Suomen merkitys globaalissa ruoantuotannossa – Antti Asikainen, tutkimusylijohtaja, Luke
-
Maidon- ja naudanlihantuotannon haasteet ilmaston ja ympäristön kannalta:
-
Kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoitteet – Antti-Ilari Partanen, erikoistutkija, Ilmatieteen laitos
-
Suomen maatalouden kasvihuonekaasupäästöt – Liisa Maanavilja, tutkija, Luke
-
Naudat ja vesistöjen rehevöityminen – Perttu Virkajärvi, johtava tutkija, Luke
-
Maankäytön päästöt, nielut ja haasteet nautataloudessa – Kristiina Regina, tutkimusprofessori, Luke
-
Regeneratiivisen, hiiltä sitovan viljelyn käytännöt – Juuso Joona, hiiliviljelykouluttaja, Carbon Action - hanke
-
Karjankasvattajan näkökulma, Anssi Hänninen ja Juha Kantoniemi
-
Lannasta hyötyjä hävikit minimoiden – Sari Luostarinen, erikoistutkija, Luke
-
Genetiikka avuksi - eläinjalostuksella ympäristöystävällisempiä lehmiä – Martin Lidauer, erikoistutkija, Luke
-
Rehuvalintojen vaikutukset nautojen ilmastokuormaan – Marketta Rinne, tutkimusprofessori, Luke
-
Paneelikeskustelu, jossa mukana panelistien lisäksi yleisö ja tutkijat: -
Vetäjä: Jaana Husu-Kallio, kansliapäällikkö, MMM
​
Pihvikarjaliiton #laidun-keskustelu 11.10.2019
Pihvikarjaliiton #Nurmi - Vihreää kultaa 2018
Pihvikarjaliiton Tulevaisuuspaneeli 2017 Tampereella
Lennart Nilsson/LRF - Ruotsissa euro enemmän, kuinka se tehdään Suomessa
​
Pihvilihan tulevaisuuspaneeli 6.10.2016 Jyväskylässä
​
​
​
​
​
​