Paljonko lihaa kulutetaan?
Suomalaiset kuluttavat punaista lihaa (sika, nauta, lammas) 52,5 kg henkeä kohti vuodessa.
Kulutus on tilastoitu ruhokiloina. Kun vähennetään luiden osuus (n. 20 %), valmistuksen ja kypsennyksen painohävikki (10-20 %) ja lihan kulutushävikki eli roskiin menevän ruoan osuus (15 %), todellinen punaisen lihan syöntimäärä on 30 kg henkilöä kohden vuodessa. Ravitsemussuositusten mukaan lihavalmisteita ja punaista lihaa ei tulisi käyttää enempää kuin 500 g kypsää lihaa viikossa.
Vuonna 2018 suomalaiset söivät lihankulutustietojen perusteella punaista lihaa keskimäärin 577 g/ hlö/vko, mikä ylittää noin 15 prosentilla ravitsemussuositukset.
Eurooppalaisittain Suomi on lihankulutuksessa keskitasoa: esimerkiksi Ruotsissa, Italiassa, Ranskassa, Tanskassa ja Irlannissa naudanlihan kulutus on meitä runsaampaa.