carpaccio.jpg

Hyvää ruokaa pihvilihasta

Hyvä ruoka perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin. Kokkaa siis koko komeus eli valmista pihvilihaa monella tavalla, sesonki huomioiden ja kaikista ruhon osista. 

Julkaisemme uuden reseptin kerran kuussa. 

 

 

Stroganoff_lautasella.jpg

Tammikuu

Tammikuussa ollaan hyvää pataa 

Talviruokien parhaimmistoa on naudanliha à la Stroganov eli Stroganoffin pihvi, joka sopii niin kotoisaan arkeen kuin tarjottavaksi vieraille. Tsaarinajan Venäjältä, Stroganovien aatelissuvun keittiömestareilta peräisin oleva ruoka on todella helppo valmistaa, ja maistuu kaikille taaperosta vaariin – se kun kehiteltiin alun perin mahtimiehille, joilla ei ollut hampaita! Käytä tähän ruokaan pihvinaudan paistia, esimerkiksi ulkopaisti sopii mainiosti.

Helmikuu

Lihakeitto lämmittää helmikuussa

"Makuripotuksella" saat samasta

lihakeittopohjasta useita maku- vaihtoehtoja.

Valmista vahva lihaliemi mielellään luullisista ruhonosista, kuten etuselästä. Ota kypsä liha sivuun ja tee liemestä keitto runsaine kasviksineen. Mausta suupaloiksi paloiteltu liha esimerkiksi peston tapaisella basilikaöljyllä, savu-paprikamausteella tai curry-linssiseoksella ja tuo tarjolle erikseen. Annostele lihaa lautaselle maun mukaan ja lisää päälle keittoa.  

Maaliskuu

Maksaa vaivan!

Klassinen paistetun maksan ja  haudutetun sipulin yhdistelmä on nimetty italialaisittain fegato alla venezianaksi, mutta tätä jo muinaisten roomalaisten ajoilta peräisin olevaa ruokaa voi valmistaa monella tavalla. Annoksessa on tärkeää, että sipuli haudutetaan makean pehmeäksi, mutta maksaa ei saa kypsentää liikaa. Läpipaistettuun maksaan tulee metallinen maku, ja koostumuksesta tulee tiivistä kengänpohjaa.

Lihakääryleet_padassa.jpg

Huhtikuu

Lihakääryleet
pataan tai grilliin
 

Lihakääryleet ovat oivallinen ruoka naudanpaistista. Hyvin mureutuneen paistilihan voi kesällä grillata, talvella kääryleitä voi hauduttaa hitaasti padassa. 
Inspiraatiota eri resepteistä voi hakea vaikkapa Italian keittiöstä, jossa tarjolla on lukemattomia täytevaihtoehtoja eri aineksista, mitä kaapissa sattuu milloinkin olemaan. Hyvä yhteinen nimittäjä kääryleille on tomaatti, jota voi laittaa niin rullan sisään kuin haudutusliemeenkin.  

Toukokuu

Jääpaisti kruunaa juhlapöydän

 

Kylmänä tarjottava paisti on erinomainen ruoka kesäjuhliin, häihin, valmistujaisiin, syntymäpäiville tai mihin tahansa tilaisuuteen, kun on käytännöllisintä valmistaa ruoka etukäteen. Jääpaistin mehevyys tuo pihvilihan hyvän maun erinomaisesti esiin.

Kesäkuu

Burgeri – ei mitään pikaruokaa

 

Itse tehtyjä burgereita on juuri niin moneen lähtöön kuin on kokkejakin. Syöjä päättää, tuleeko annos mausteilla vai ilman, mutta pihvistä ei tingitä. Sen pitää olla pihvikarjan jauhelihaa.