
Naudanliha osana monipuolista ruokavalioTa
Naudanliha on hyvä proteiinien lähde, joka sisältää myös sinkkiä, rautaa, seleeniä, fosforia, magnesiumia ja B-vitamiineja. Laidunruokitun naudanlihan Omega 3- ja 6 -tasapaino on hyvä, ja lihan CLA-pitoisuus on moninkertainen viljalla kasvatettuun lihaan verrattuna. Näiden rasvahappojen tasapainoinen saanti ravinnosta on ihmiselle tärkeää. Myös E-vitamiinin osuus on laidunruokitussa lihassa moninkertainen.
Lihan proteiini sisältää oikeassa suhteessa kaikkia aminohappoja, jotka ovat ihmiselle välttämättömiä. Proteiineista saa myös energiaa, joka auttaa jaksamaan ja pitämään kehon suorituskykyä yllä.
​
Naudanlihassa on kaikista lihalaaduista eniten hemirautaa, joka on helposti imeytyvässä muodossa ja edistää myös muun ruokavalion sisältämän raudan imeytymistä.