top of page

HYVÄ MAKU RATKAISEE

Pihvilihaksi kutsutaan lihaa, jota saadaan liharotuisesta naudasta - tarkoittaen siis kaikkea jauhelihasta fileisiin ja paisteihin. Pihvirotuiset eläimet ovat lihaksikkaita ja ne muuntavat ravintonsa tehokkaasti lihaksi. Sen vuoksi pihvilihan syöntilaatu on yleisesti parempi kuin tavanomaisen naudan. 

Eri pihvikarjarotujen keskinäinen paremmuus on makuasia. Rodut eroavat toisistaan eläinten koon, lihan määrän sekä sen koostumuksen mukaan. Kaikille pihviroduille on tyypillistä, että niiden lihassa on vain vähän rasvaa. Joidenkin rotujen liha marmoroituu eli rasva kertyy lihassyiden väliin, mikä antaa lihalle mureutta ja makua.

Hyvästä raaka-aineesta syntyy hyvää ruokaa. Kotimaisella pihvilihalla on paikkansa osana monipuolista ja tervellistä ruokavaliota.    

carpaccio.jpg
Kuukauden pihvilihareseptit

Hyvä ruoka perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin. Kokkaa siis koko komeus eli valmista pihvilihaa monella tavalla, sesonki huomioiden ja kaikista ruhon osista. 

Tarjoamme herkullisen pihvilihareseptin jokaiselle kuukaudelle. Onko sinun herkkusi lihakeitto, carpaccio vai tahmeanmakea nyhtönauta? Kokeile ja herkuttele!

8B1A9984.jpg

Osa monipuolista ruokavaliota

Naudanliha on hyvä proteiinien lähde, joka sisältää myös sinkkiä, rautaa, seleeniä, fosforia, magnesiumia ja B-vitamiineja.

e-merkit_Brasilian_korvat_edited.jpg

Lihan alkuperä ja
turvallisuus

Suomalaista naudanlihaa voi syödä turvallisin mielin. Kotimaisen naudanlihan alkuperä voidaan jäljittää aina tuotantotilalle saakka. 

8B1A9839.jpg

Käsittele lihaa oikein 

Katkeamaton kylmäketju varmistaa lihan säilyvyyden ja hyvän laadun. Kotona lihaa tulisi säilyttää jääkaapissa alle +4 asteessa.

8B1A1931.jpg

Pihvilihan tunnistaa mausta ja lihan rakenteesta

Pihviliha erottuu lypsyrotuisesta naudanlihasta mehukkuutensa ja lihan rakenteen vuoksi.

8B1A9804.jpg

Paljonko lihaa kulutetaan? 

Vuonna 2018 suomalaiset söivät lihankulutustietojen perusteella  punaista lihaa keskimäärin 577 g/ hlö/vko.  Eurooppalaisittain Suomi on lihankulutuksessa keskitasoa.

8B1A0163.jpg

Saatavana ruokakaupoista ja suoramyynnistä

Pihvikarjan lihaa on saatavana ruokakaupoista ja lähiruokaan ja/tai pientuottajiin erikoistuneista myymälöistä. Osa pihvikarjankasvattajista harjoittaa suoramyyntiä.

PIHVILIHAN SUORAMYYNTIÄ

Alapeuran Angus
Keski-Suomessa Laukaassa sijaitsevalla Alapeuran tilalla kasvatetaan Aberdeen Angus -rotuista pihvikarjaa. Lihatilaukset ja yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse: Vesa tai Sirpa Sunio, etunimi.sukunimi(at)gmail.com
www.alapeura.fi

 

Kauniais Charolais
Siurossa, Nokialla sijaitsevan Kauniaisten kartanon mailla kasvatetaan valkoista Charolais-pihvikarjaa. Myymme pihvilihalajitelmia n. 20 tai 30 kg laatikoissa, suosittua Kauniais Charolais jauhelihaa myös erikseen 5 kg erissä sekä metwurstia sesonkituotteena. Toimitamme lihaa pääasiassa Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. 
Tiedustelut: anne-marie.rosenlew@finnbeef.fi

 

Kosken kartano
Kosken kartano sijaitsee Uudenmaan ja Varsinais-Suomen rajalla. Ensimmäiset Hereford-rotuiset emolehmät saapuivat tänne jo vuonna 1967. Tila on viime vuosina panostanut paljon maatalouden ympäristöasioihin. Luomuun tila siirtyi peltojen osalta vuonna 2002 ja karjan osalta vuonna 2005. Kun ostat lihatuotteita Kosken kartanosta, tiedät mitä syöt. Eläinten ja ympäristön hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää.
www.koskis.fi

 

Laidun Hereford
Laaja valikoima eettisesti tuotettua, 100 % kotimaista ja tilalla teurastettua Hereford-pihvilihaa sekä lihaisaa makkaraa ja täyssäilykkeitä. Laaja jälleenmyyntiverkostomme ulottuu Pohjanmaan ja Länsi-Suomen lisäksi pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle. Tiedustelut Jussi Harju, Jyri Tanner tai Antti Toija, etunimi.sukunimi(at)laidunhereford.fi
www.laidunhereford.fi

  

Lehtolan Limousin
Puuppolassa Jyväskylän pohjoispuolella sijaitseva Lehtolan tila vaalii kaunista ja hoidettua maalaismaisemaa, johon kuuluvat laiduntavat eläimet. Limousin-karja viihtyy ulkona talvellakin ja nauttii laiduntamisesta kesällä. Tuotamme 100 % jäljitettävää pihvinaudan lihaa. Suoramyyntiä suoraan tilalta, tiedustelut ja tilaukset: posti@lehtolanlimousin.fi
www.lehtolanlimousin.fi


Pesolan Pihvilihaa
Pohjois-Savossa Iisalamessa Runnin kylällä sijaihtoo Pesolan tila. Myyvään pakasteena kotona syntynyttä ja kasvatettua murreeta ja maakasta Charolais –rotuista pihvilihhoo. Arvo-osat on ruakakypsytetty. Lihat n. kilon vakumeissa. Pellot luomussa.  Pesolan Pihviliha löötyy fasepuukista. Kaikenlaista pihvilihhoo pyritään pitämään varastossa jatkuvasti ja myyvään mittee asiakas haluaa. Lisätietoo suat soittamalla Antti Niskaselle 0500 430 044 tai antti@pesolanpihviliha.fi 

www.pesolanpihviliha.fi 


Pohjasenahon tila
Torniossa sijaitsevalla Pohjasenahon tilalla kasvatetaan Limousin-pihvilihaa.
Tiedustelut pohjasenahontila@gmail.com

 

Salmensuu Hereford
Salmensuun tilalla Sauvossa, Suomen lounaisrannikolla, kasvatetaan lihakarjaa, päärotuna Hereford.
Tilan eläimet toimivat laajoilla alueilla Lounais-Suomessa maiseman ja vesistön hoitajina laiduntaen meren- ja joen rannoilla lannoittamattomilla laitumilla koko pitkän kesän.

Tilalla tuotettua niittylihaa myydään omasta tilapuodista.
Puodin valikoimista löytyy lihaa fileistä paisteihin, jauhelihasta osso buccoon, poskista häntään ja Mylvivän sonnin lihajalosteita – oman tilan lihasta nekin.

Myymme myös Salmensuun Satseja, 10-, 15- tai 30-kiloisia pihvilihalajitelmia.
Tiedustelut ja lisätiedot: Antti ja Mari Toivonen, p. 0500 785 543 tai 050 595 6252, sähköposti: mari@salmensuu.comwww.salmensuu.com ja fb: Salmensuun hereford lihapuoti.

 

Suholanmäki Limousin
Nilsiän Halunassa sijaitseva tila myy Limousin-pihvilihaa. 
Tiedustelut hannuparvi@dnainternet.net


Taivalpohjan angus
Ylöjärvellä Kuljun kylässä sijaitseva Anttilan maatila kasvattaa Aberdeen Angus -rotua. Luomutuotantoon tila on siirtynyt 2012. Lihaa myydään suoramyyntinä noin kerran kuukaudessa, jolloin perusmyyntierä on 30 kg lihalaatikko sisältäen jauhelihaa sekä kokolihaa. Pyynnöstä toimitamme myös osso bucoa, keittolihaa, sisäelimiä ja kieltä. Tiedustelut ja tilaukset mieluiten puhelimitse 0400-640433 tai 040-5059182 /Tapio Anttila ja Piia-Liina Anttila. 
Lisätietoa: www.taivalpohjanangus.fi

 

Thorsvik Hereford
Thorsvik Hereford on Kirkkonummella Espoonlahden rannalla sijaitseva tila, jolla on jalostettu Hereford-karjaa jo vuodesta 1975. Päätuotteemme ovat Thorsvikin 15 kg lihalaatikko, kilon vakuumipaketeissa myytävä jauheliha sekä kausituotteena grillimakkara. Tiedustele myös riistaa! Myyntieriä on neljä vuodessa. Katso ajantasaiset tiedot sivuiltamme http://www.thorsvikhereford.fi/ 
Lisätiedot ja tilaukset: thorsvik@thorsvikhereford.fi

 

Tuomas Tammi
Tuomas Tammi Kokemäeltä myy lihalajitelmia ja paistilajitelmia Satakunnan alueella, mutta toimittaa isompia eriä tilauksesta myös muualle. Pellot ovat luomutuotannossa. 
Tiedustelut: tuomastammi@suomi24.fi

 

Vapolan tila
Vapolan luomutila sijaitsee Kalannin Paulähteen kylässä Uudessakaupungissa. Tilan historia ulottuu aina 1600-luvulle asti. Nykyään tilalla keskitytään Aberdeen Angus -karjan jalostukseen ja kasvatukseen. Rotu on erityisen kuuluisa marmoroituvasta ja mureasta pihvilihasta. Myymme tilauksesta erilaisia pihvilihalajitelmia. Kysy teurastusajankohtia: Jyrki Ankelo tai Katariina Vapola, etunimi.sukunimi(at)vapola.fi
www.vapola.fi

bottom of page