ASIAA JA VIIHDETTÄ
SOPIVASSA SUHTEESSA
Nautaparlamentissa monipuolinen asiasisältö ja ajankohtaiset, kiinnostavat puhujat ovat jälleen avainroolissa, mutta yhtä tärkeää on kokoontua yhteen ja pitää hauskaa. Perinteinen, lihatalojen tarjoama pihvi-illallinen on aina ollut yksi Nautaparlamentin kohokohtia. Paikkana on Jyväskylän Scandic Hotel Laajavuori, jonka palveluihin sisältyy toivottu rentoutumismahdollisuus kylpylässä.
Tapahtumassa kuullaan suomalaisen nautakarjatalouden vahvuuksista ja nautitaan naudoista hyvällä omatunnolla, tarkastellaan lihan myynnin tulevaisuutta päivittäistavarakaupan silmin, saadaan katsaus EU:n tulevasta maatalouspolitiikasta ja käydään keskustelua lihaviestinnästä. Lisäksi kuullaan vinkkejä siitä, kuinka kassa saadaan riittämään lihanautatiloilla, mikä on kuiviketurpeen tulevaisuus ja millaisia mahdollisuuksia tiedon valjastaminen koneiden avulla tarjoaa.
Lataa ohjelma tästä
Torstai 27.7.2023
12-12.45 Lounas
13-17 Nautaparlamentin avaus ja puheenvuorot
Elsi Katainen, europarlamentaarikko:
EU:n ajankohtaiset terveiset Nautaparlamentille
Juha Nieminen, myyntipäällikkö, SOK:
Kuluttajalähtöinen lihakauppa eli miltä näyttää lihan myynnin tulevaisuus päivittäistavarakaupassa
Marketta Rinne, tutkimusprofessori, Luke:
Nautitaan naudoista hyvällä omatunnolla: Luken yhteenveto Suomen nautatalouden vahvuuksista
Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto yhdistys; Anniina Holopainen, toimitusjohtaja, Suomen Lammasosuuskunta; Pasi Tamminen, toimitusjohtaja, Tamminen Oy:
Lihaviestinnän uusi aika: yhteistyöllä ääni kuuluviin
19 > Pihvi-illallinen
Perjantai 28.7.2023
09-12 Puheenvuorot
Aila Riikonen, asiantuntija, Wikli Group Oy:
Kuinka kassa saadaan riittämään nautatiloilla
Hanna Haavikko, puheenjohtaja, Suomen turvetuottajat ry: Suomalaisen kuiviketurpeen tulevaisuus
Ismo Kauppinen, myyntipäällikkö, AGCO Suomi:
Teknologian hyväksikäyttö maataloudessa - Case Valtra
Päätössanat
12 Lounas
MUUTOKSET OHJELMAAN MAHDOLLISIA