ASIAA JA VIIHDETTÄ
SOPIVASSA SUHTEESSA
Nautaparlamentissa monipuolinen asiasisältö ja ajankohtaiset, kiinnostavat puhujat ovat jälleen avainroolissa, mutta yhtä tärkeää on kokoontua yhteen ja pitää hauskaa. Perinteinen, lihatalojen tarjoama pihvi-illallinen on aina ollut yksi Nautaparlamentin kohokohtia. Paikkana on Jyväskylän Scandic Hotel Laajavuori, jonka palveluihin sisältyy toivottu rentoutumismahdollisuus kylpylässä.
​
Tapahtumassa kuullaan suomalaisen nautakarjatalouden vahvuuksista ja nautitaan naudoista hyvällä omatunnolla, tarkastellaan lihan myynnin tulevaisuutta päivittäistavarakaupan silmin, saadaan katsaus EU:n tulevasta maatalouspolitiikasta ja käydään keskustelua lihaviestinnästä. Lisäksi kuullaan vinkkejä siitä, kuinka kassa saadaan riittämään lihanautatiloilla, mikä on kuiviketurpeen tulevaisuus ja millaisia mahdollisuuksia tiedon valjastaminen koneiden avulla tarjoaa.
​
Lataa ohjelma tästä
​
Torstai 27.7.2023
12-12.45 Lounas
​
13-17 Nautaparlamentin avaus ja puheenvuorot
​
Elsi Katainen, europarlamentaarikko:
EU:n ajankohtaiset terveiset Nautaparlamentille
Juha Nieminen, myyntipäällikkö, SOK:
Kuluttajalähtöinen lihakauppa eli miltä näyttää lihan myynnin tulevaisuus päivittäistavarakaupassa
Marketta Rinne, tutkimusprofessori, Luke:
Nautitaan naudoista hyvällä omatunnolla: Luken yhteenveto Suomen nautatalouden vahvuuksista
Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, Ruokatieto yhdistys; Anniina Holopainen, toimitusjohtaja, Suomen Lammasosuuskunta; Pasi Tamminen, toimitusjohtaja, Tamminen Oy:
Lihaviestinnän uusi aika: yhteistyöllä ääni kuuluviin
​
19 > Pihvi-illallinen
Perjantai 28.7.2023
09-12 Puheenvuorot
Aila Riikonen, asiantuntija, Wikli Group Oy:
Kuinka kassa saadaan riittämään nautatiloilla
Hanna Haavikko, puheenjohtaja, Suomen turvetuottajat ry​: Suomalaisen kuiviketurpeen tulevaisuus
Ismo Kauppinen, myyntipäällikkö, AGCO Suomi:
Teknologian hyväksikäyttö maataloudessa - Case Valtra
Päätössanat
12 Lounas
​
MUUTOKSET OHJELMAAN MAHDOLLISIA
​
​