top of page
Liittokokous_Aland_talvi-ilta_edited_edited.jpg

pihvikarjaliiton liittokokous
JA OPINTOMATKA AHVENANMAALLE 
26.-27.1.2022

Tule viihtymään saariston tunnelmaan, ottamaan oppia paikallisen tuotannon vahvuuksien esilletuomisesta sekä nauttimaan ruoasta ja juomasta hyvässä seurassa!

 

1. matkapäivä keskiviikko 26.1.2022

Lähdemme matkalle keskiviikkoaamuna 26. tammikuuta Turusta Viking Linen M/S Amorellan kyydissä. Menomatkalla pidämme liittokokouksen laivan kokoustilassa, joka on käytössämme koko menomatkan ajan.

Maarianhaminaan saavumme noin klo 14, ja suuntaamme tilausajolla satamasta suoraan Getaan yhdelle saaren mielenkiintoisimmista pihvikarjatiloista. Bolstaholms Gårdin charolais-karja laiduntaa noin 40 hehtaarin laidunmaita, ja kaikki tilan tuottama liha leikataan itse ja myydään suoraan asiakkaille.

Getasta palaamme Maarianhaminaan ja poikkeamme Stallhagen-pienpanimossa, jossa saamme tutustua oluen valmistukseen. Stallhagenissa osallistumme olutmaisteluun ja saamme maistella myös pieniä ahvenanmaalaisia herkkuja.

Maarianhaminassa majoitumme viihtyisään perheomisteiseen Park Alandia -hotelliin, joka sijaitsee hyvällä paikalla kaupungin keskustassa. Hotellimajoitus on 2 hengen huoneissa, lisämaksusta on saatavana myös yhden hengen huoneita.

Illan päätteeksi nautimme yhteisen kahden ruokalajin illallisen suositussa ravintola Indigossa, joka sijaitsee vain noin viiden minuutin kävelymatkan päässä hotelli Park Alandiasta. Ateria sisältyy matkan hintaan, mutta juomat jokainen maksaa itse.

 

2. matkapäivä torstai 27.1.2022

 

Hotellimajoitukseen sisältyvät aamiainen sekä aamusauna ja -allas. Lähdemme hotellista klo 8.30 bussilla Tjudöhön, jossa perehdymme Ahvenanmaan kuuluisiin omeniin. Öfvergårdsin omenatilan liiketoimintaa on kehitetty tavanomaista omenankasvatusta pidemmälle: tuotekehitys ulottuu lajikkeittain puristettuihin mehuihin, joita pääsemme maistelemaan. Samalla kuulemme, kuinka omenat voidaan tuotteistaa niin, että kuka vain voi hankkia tilalta oman nimikko-omenapuun.

Toisena kohteena on Mikael Pellaksen pihvikarjatila Godbyssä. Pellaksen tila on ollut saman suvun hallussa 1700-luvulta lähtien, ja Godbyn kylä on käytännössä kasvanut navetan ympärille. Tila on hiljattain vaihtanut lypsylehmät herefordeihin, ja otamme selvää, miten ja miksi.

Godbystä jatketaan suoraan satamaan, josta Viking Grace lähtee paluumatkalle Turkuun noin puoli kolmelta. Laiva saapuu satamaan noin iltakahdeksalta.

Aikataulu

Keskiviikko 26.01.2022

8.00              Tapaaminen Turun satamassa

8.45               M/S Amorella lähtee

9.00               Liittokokous laivan kokoustilassa (etäosallistuminen mahdollista)

14.10            Saapuminen Maarianhaminaan, tilausbussi

15–16.30      Bolstaholm Gård, Geta

17–18.30      Stallhagen panimovierailu ja olutmaistelu

19.00            Majoittuminen hotelli Park Alandia, Maarianhamina

20.00            Yhteinen illallinen ravintola Indigo

Torstai 27.1.2022

Hotelliaamiainen (sauna ja allas sisältyvät myös hintaan)

8.30              Lähtö hotellista kohti Tjudötä

9.15–10.45   Öfvergårds, Tjudö: omenatila ja maistelu

11.15–12.30 Mikael Pellas, Godby: lypsytilasta pihvikarjaan, tilavierailu

13.45            oltava satamassa viimeistään

14.25            M/S Viking Grace lähtee Maarianhaminasta

19.50            Saapuminen Turkuun

Hinta sisältää laivamatkat kansipaikoilla, hotellimajoituksen aamiaisineen valitussa huonetyypissä, vierailut kohteissa Ahvenanmaalla ohjelman mukaisesti, olutmaistelun sekä kahden ruokalajin illallisen. Hinta ei sisällä illallisen juomia ravintola Indigossa.

  • Matkan hinta 166 euroa/osallistuja, kun yöpyminen jaetussa 2 h huoneessa

  • Matkan hinta 213 euroa/osallistuja, kun yöpyminen yhden hengen huoneessa

 

Lisämaksusta on mahdollista majoittua matkaa edeltävä yö 25.–26.1.Turussa hotel Seaportissa, jossa yhden hengen huone maksaa 85 euroa ja kahden hengen huone 101 euroa. Huoneita on tarjolla rajoitetusti ja tällä hinnalla vain ennakkovarauksesta.

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevasta linkistä aukeavalla lomakkeella. Matkalle mahtuu 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 22.12.2021.

Huomioimme vallitsevan COVID-19-epidemiatilanteen ja noudatamme viranomaisten antamia ohjeita ja suosituksia. Tällä hetkellä matkat Manner-Suomen ja Ahvenanmaan välillä ovat sallittuja.

Suosittelemme covid-rokotustodistusta tai virallista todistusta negatiivisesta koronavirustestituloksesta (covid-19) tai sairastetusta koronavirustaudista. Pihvikarjaliitto ei vastaa, jos todistuksen puuttuessa osallistujalta evätään pääsy matkan aikana johonkin kohteeseen.  

Kiitos, että huolehdit omasta ja toisten terveydestä matkan ajan.

 

Avaa ilmoittautumislomake tästä:

Ilmoittautumislomakkeelle

 

Tiedustelut sähköpostitse:

info (at) pihvikarjaliitto.fi

bottom of page