top of page

Tee tikusta asiaa -

Pihvikarjaliiton laiduntikkkutarra

Laitumen sadon arvionti käy helpoiten mittaamalla kasvuston korkeus. 
Pihvikarjaliitto on teettänyt laiduntikusta tarran, jonka voit liimata kumppareiden varteen. Halutessasi voit leikata sitä ala- ja yläpäästä lyhyem
mäksi, jotta se sopisi varren korkeuteen ja pysyisi varmemmin taipuvassa nilkassa. Liimaa tarra niin, että se näyttää leikattunakin korkeuden kengänpohjasta.

Täystiheässä nurmessa on 80 kgka/korkeussenttimetri hehtaarille.  Emo ja iso vasikka syövät noin 20 kgka/vrk.  Neljä tällaista paria syövät vuorokaudessa hehtaarin laidunnurmen senttimetrin matalammaksi.

Ylilaiduntaminen on vakavin virhe. Lohkon syöttäminen pitää lopettaa viimeistään, kun nurmen korkeus on 8 cm. Kasvuston ylittäessä 40 cm se kannattaa tehdä säilörehuksi.

 

Jaa laidunalue riittävän moneen lohkoon, jotta nurmen on mahdollista kasvaa rauhassa heti syöttämisen jälkeen. Riittävä lopetuskorkeus jättää kasveille vihreää lehtipintaa ja takaa nopeamman uuden kasvun alun.

Laiduntikkutarrat ovat Pihvikarjaliiton jäsenetu. Voit tilata tarroja hintaan 5 euroa kpl + postituskulut. Tilaukset osoitteella info(at)pihvikarjaliitto.fi. 

bottom of page