Naudanliha osana monipuolista ruokavalioTa

Naudanliha on hyvä proteiinien lähde, joka sisältää myös sinkkiä, rautaa, seleeniä, fosforia, magnesiumia ja B-vitamiineja. Laidunruokitun naudanlihan Omega 3- ja 6 -tasapaino on hyvä, ja lihan CLA-pitoisuus on moninkertainen viljalla kasvatettuun lihaan verrattuna. Näiden rasvahappojen tasapainoinen saanti ravinnosta on ihmiselle tärkeää. Myös E-vitamiinin osuus on laidunruokitussa lihassa moninkertainen.

 

Lihan proteiini sisältää oikeassa suhteessa kaikkia aminohappoja, jotka ovat ihmiselle välttämättömiä. Proteiineista saa myös energiaa, joka auttaa jaksamaan ja pitämään kehon suorituskykyä yllä.

Naudanlihassa on kaikista lihalaaduista eniten hemirautaa, joka on helposti imeytyvässä muodossa ja edistää myös muun ruokavalion sisältämän raudan imeytymistä.