Uutiset

13.10.2017Pihvikarjastrategia on keskustelunavaus pihviketjun toiminnan kehittämiseksiLue lisää »22.8.2017Lakiehdotus maatalousyrittäjän lomituspalveluista vaarantaa eläinten hyvän hoidon ja viljelijän jaksamisenLue lisää »3.7.2017Lausunto: Laki maatalousyrittäjän lomituspalveluistaLue lisää »

Liity postituslistalle

Pihvikarjastrategia

Pihvikarjastrategia on keskustelunavaus pihviketjun toiminnan kehittämiseksi.

Löydät pihvikarjastrategian lyhennelmän jäsenosiosta.

Haluatko ilmoittaa Pihvikarja-lehdessä?

Ilmoitusasioissa ota yhteyttä Armi Mäenpäähän
armi.maenpaa(at)gmail.com

Pihvikarjaliitto ajaa suomalaisten pihvikarjankasvattajien asiaa

Pihvikarjaliitto on Suomessa tuotetun, eettisesti korkeatasoisen laatulihan puolestapuhuja.  Tavoitteenamme on parantaa pihvikarjatuotannon tunnettuutta, edistää pihvilihan arvostusta ja lujittaa jäsentemme keskinäistä yhteistyötä. Jäsenemme harjoittavat pihvirotuisten nautojen kasvatusta, jalostusta, eläinten myyntiä ja lihatuotantoa.

Merkittävimmät pihvikarjarodut Suomessa ovat Charolais, Hereford, Limousin, Aberdeen Angus, Highland Cattle ja Simmental.

Pihvikarjastrategia julkaistiin 13.10.2017

Pihvikarjaliiton laatima pihvikarjastrategia on keskustelunavaus, jonka pohjalta pihviketjun toimintaa voidaan kehittää tuottavalla ja kaikki osapuolet huomioivalla tavalla.

Tavoitteena on lisätä keskinäistä ymmärrystä ja kommunikaatiota ketjun toimijoiden kesken. Strategiatyö on jatkuva prosessi, jota päivitetään yhteistyössä Pihvikarjaliiton sidosryhmien kanssa.

Strategia julkistettiin 13.10.2017 Tampereella Pihvikarjaliiton tulevaisuuskeskustelun ja paneelin yhteydessä, jolloin se luovutettiin myös ministeri Jari Lepälle.

Kokkaa koko komeus -videoilla kerrotaan pihvilihan hyvän maun tarina

Pihvikarjaliitto on tehnyt kuluttajille videokertomuksia, joissa kerrotaan pihvilihan hyvästä mausta, puhtaudesta, terveellisyydestä ja pihvikarjan ympäristöystävällisyydestä. Samalla kokataan koko komeus eli valmistetaan ruokaa monipuolisesti ruhon eri osista. Neliosainen tarina on katsottavissa YouTubessa hakusanalla Kokkaa koko komeus. Lisätietoja Uutiset -sivuillamme.


Ajankohtaista

Pihvikarjaliiton 10-vuotisjuhlaa vietetään Rantasalmen Järvisydämessä 26.-27. tammikuuta 2018

Pihvikarjaliitto perustettiin vuonna 2008, ja nyt on aika juhlia! Savon sydämessä, Saimaan rannalla sijaitseva Hotel & Spa Järvisydän toivottaa jäsenemme tervetulleiksi nauttimaan paikallisista herkuista ja rentoutumaan uudessa Järvikylpylässä. Liittokokouksen ja juhlaseminaarin lisäksi ohjelmassa on hyvinvointia ja eväitä jaksamiseen. Lue lisää jäsensivuilta ja ilmoittaudu mukaan.

Ruotsissa euron enemmän - kuinka sama temppu tehdään Suomessa? Paneelikeskustelu pihvilihan arvostuksesta Tampereen KoneAgriassa 13.10.2017

Pihvikarjaliitto järjesti jälleen ajankohtaisen keskustelutapahtuman KoneAgrian yhteydessä.
Tänä vuonna keskustelun erityisteemana oli ”Ruotsissa tuottajalle euron enemmän – kuinka sama temppu tehdään Suomessa?”
Katso videotallenteet Lennart Nilssonin esityksestä ja paneelikeskustelusta.
 

Lakiehdotus maatalousyrittäjän lomituspalveluista vaarantaa eläinten hyvän hoidon ja viljelijän jaksamisen

Lakiluonnos maatalousyrittäjien lomituspalveluista on muuttamassa lomitusoikeuden henkilökohtaisesta tilakohtaiseksi. Tämä linjaus vaarantaa eläinten hyvän hoidon, aiheuttaa viljelijälle kohtuuttoman taloudellisen riskin, eikä tue maatalousyrittäjien jaksamista. Lue Pihvikarjaliiton kannanotto.

Ruokapoliittinen selonteko: Pihvikarjaliiton lausunto kotimaisen lihantuotannon puolesta

Pihvilihan tuotannon ylivoimatekijät Suomessa ovat veden riittävyys ja nurmi. Vain märehtijä pystyy muuttamaan nurmen ihmisravinnoksi kelpaavaan muotoon. Nurmea on mahdollisuus kasvattaa niilläkin maatalousmailla, joilla juuri mikään muu kasvi ei kasva. Lisäksi luonnonlaitumilla laiduntavat eläimet ehkäisevät maiseman umpeenkasvamista, mikä lisää luonnon monimuotoisuutta.

Pihvikarjaliiton mielestä ruokapolitiikassa pitäisi selkeämmin ottaa kantaa kotimaisen lihantuotannon puolesta. On syytä nähdä ero globaalien ja paikallisten ympäristövaikutusten välillä: Suomessa pihvikarjan ruokinta ei perustu ulkomaiseen soijaan, eikä laidunnus uhkaa sademetsiä. Jos annetaan suosituksia lihansyönnin vähentämiseksi, tulisi kuitenkin aina korostaa kotimaisen lihan vahvuuksia sekä tuoda esiin, että kasvisruokavaliossa proteiini korvataan kasviksilla, joista merkittävä osa on peräisin ulkomailta.
Lue lausunto kokonaisuudessaan täältä.

Tervetuloa mukaan Pihvikarjaliittoon 

Katso lisätietoa Pihvikarjaliiton jäsenyydestä täältä.


 

 

 

 

Sivut päivitetty 4.11.2016