Uutiset

21.12.2018Lausunto: nautatuet 2019 - kokonaismäärärahoja on tarkasteltava uudelleenLue lisää »19.7.2018 10:30Kyselytutkimus kertoo: Kaksi kolmasosaa suomalaisista kiinnittää huomiota ostamansa ruoan vastuullisuuteenLue lisää »28.6.2018Emolehmätuotannon nautapalkkioiden alenema on katkaistavaLue lisää »

Pihvikarjastrategia

Pihvikarjastrategia on keskustelunavaus pihviketjun toiminnan kehittämiseksi.

Löydät pihvikarjastrategian lyhennelmän jäsenosiosta.

Haluatko ilmoittaa Pihvikarja-lehdessä?

Ilmoitusasioissa ota yhteyttä Armi Mäenpäähän
armi.maenpaa(at)gmail.com

Suoramyynti

Pihvikarjan lihaa on saatavana hyvin varustelluista ruokakaupoista, kauppahalleista ja lähiruokaan ja/tai pientuottajiin erikoistuneista myymälöistä. Osa pihvikarjankasvattajista harjoittaa suoramyyntiä. Tutki oman alueesi REKO-rinkejä ja vieraile suoramyyntiin erikoistuneilla verkkosivustoilla, kuten aitojamakuja.fi tai ruokaasuomesta.fi.

Suoramyynnissä on suositeltavaa tiedustella etukäteen saatavuutta tuottajalta ja varautua odottamaan toimitusajankohtaa.

Myyntävänä on yleensä lihalajitelmia, joista osa on kokolihaa ja osa jauhelihaa. Joiltakin tuottajilta saattaa saada luulihaa, herkkuluita, sisäelimiä tai kieltä. Myös poikkeavat tavat leikata lihaa voivat tilauksesta olla mahdollisia. Kannattaa kysyä!

 

PIHVILIHAN SUORAMYYNTIÄ:

Alapeuran Angus
Keski-Suomessa Laukaassa sijaitsevalla Alapeuran tilalla kasvatetaan Aberdeen Angus -rotuista pihvikarjaa. Lihatilaukset ja yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse: Vesa tai Sirpa Sunio, etunimi.sukunimi(at)gmail.com
www.alapeura.fi

 

Beeffi Oy
Beeffi Oy eteläsavolaisten pihvikarjankasvattajien yhteisyritys, joka tuottaa Limousin-lihaa. Karja kasvatetaan erityisellä huolenpidolla puhtaassa luonnossa. Pellot ja eläimet ovat luonnonmukaisen viljelyn tarkkailussa. Hyvin hoidettu karja palkitsee tuottajan laadukkaalla lihalla. Mehevän pihvilihan ja hienojen paistien lisäksi saatavissa on mm. verratonta jauhelihaa. Ota yhteyttä sähköpostitse Joel Puhakainen, Kalle Mattila tai Heikki Mustalampi (etunimi.sukunimi(at)beefi.fi tai info@beef.fi www.beef.fi

 

Hattula Hereford
Hattulan mittavat laidunmaat, puhtaat ja kirkkaat vesistöt sekä tarkkaan valittu ruokavalio luovat ainutlaatuisen pohjan parhaimman 100% kotimaisen naudanlihan tuotantoon. Hattula Hereford tarjoaa laatulihaa suoraan Hattulasta.
Kontaktit: erkki.lassila(at)hereford.fi tai petteri.makela(at)hereford.fi www.hattulahereford.fi

 

Kauniais Charolais
Siurossa, Nokialla sijaitsevan Kauniaisten kartanon mailla kasvatetaan valkoista Charolais-pihvikarjaa. Myymme pihvilihalajitelmia n. 20 tai 30 kg laatikoissa, suosittua Kauniais Charolais jauhelihaa myös erikseen 5 kg erissä sekä metwurstia sesonkituotteena. Toimitamme lihaa pääasiassa Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle. 
Tiedustelut: anne-marie.rosenlew@finnbeef.fi

 

Kosken kartano
Kosken kartano sijaitsee Uudenmaan ja Varsinais-Suomen rajalla. Ensimmäiset Hereford-rotuiset emolehmät saapuivat tänne jo vuonna 1967. Tila on viime vuosina panostanut paljon maatalouden ympäristöasioihin. Luomuun tila siirtyi peltojen osalta vuonna 2002 ja karjan osalta vuonna 2005. Kun ostat lihatuotteita Kosken kartanosta, tiedät mitä syöt. Eläinten ja ympäristön hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää.
www.koskis.fi

 

Laidun Hereford
Laaja valikoima eettisesti tuotettua, 100 % kotimaista ja tilalla teurastettua Hereford-pihvilihaa sekä lihaisaa makkaraa ja täyssäilykkeitä. Laaja jälleenmyyntiverkostomme ulottuu Pohjanmaan ja Länsi-Suomen lisäksi pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle. Tiedustelut Jussi Harju, Jyri Tanner tai Antti Toija, etunimi.sukunimi(at)laidunhereford.fi
www.laidunhereford.fi

  

Lehtolan Limousin
Puuppolassa Jyväskylän pohjoispuolella sijaitseva Lehtolan tila vaalii kaunista ja hoidettua maalaismaisemaa, johon kuuluvat laiduntavat eläimet. Limousin-karja viihtyy ulkona talvellakin ja nauttii laiduntamisesta kesällä. Tuotamme 100 % jäljitettävää pihvinaudan lihaa. Suoramyyntiä suoraan tilalta, tiedustelut ja tilaukset: posti@lehtolanlimousin.fi
www.lehtolanlimousin.fi


Pesolan Pihvilihaa
Pohjois-Savossa Iisalamessa Runnin kylällä sijaihtoo Pesolan tila. Myyvään pakasteena kotona syntynyttä ja kasvatettua murreeta ja maakasta Charolais –rotuista pihvilihhoo. Arvo-osat on ruakakypsytetty. Lihat n. kilon vakumeissa. Pellot luomussa.  Pesolan Pihviliha löötyy fasepuukista. Kaikenlaista pihvilihhoo pyritään pitämään varastossa jatkuvasti ja myyvään mittee asiakas haluaa. Lisätietoo suat soittamalla Antti Niskaselle 0500 430 044 tai antti@pesolanpihviliha.fi Nettisivut www.pesolanpihviliha.fi 


Pohjasenahon tila
Torniossa sijaitsevalla Pohjasenahon tilalla kasvatetaan Limousin-pihvilihaa.
Tiedustelut pohjasenahontila@gmail.com

 

Salmensuu Hereford
Salmensuun tilalla Sauvossa, Suomen lounaisrannikolla, kasvatetaan lihakarjaa, päärotuna Hereford.
Tilan eläimet toimivat laajoilla alueilla Lounais-Suomessa maiseman ja vesistön hoitajina laiduntaen meren- ja joen rannoilla lannoittamattomilla laitumilla koko pitkän kesän. Tilalla tuotettua niittylihaa myydään omasta tilapuodista.
Puodin valikoimista löytyy lihaa fileistä paisteihin, jauhelihasta osso buccoon , poskista häntään ja Mylvivän sonnin lihajalosteita – oman tilan lihasta nekin. Myymme myös Salmensuun Satseja, 10-, 15- tai 30-kiloisia pihvilihalajitelmia.
Tiedustelut ja lisätiedot: Antti ja Mari Toivonen, p. 0500 785 543 tai 050 595 6252, sähköposti: mari@salmensuu.com, www.salmensuu.com ja fb: Salmensuun hereford lihapuoti.

 

Suholanmäki Limousin
Nilsiän Halunassa sijaitseva tila myy Limousin-pihvilihaa.
Tiedustelut riikkaparviainen@luukku.com


Taivalpohjan angus
Ylöjärvellä Kuljun kylässä sijaitseva Anttilan maatila kasvattaa Aberdeen Angus -rotua. Luomutuotantoon tila on siirtynyt 2012. Lihaa myydään suoramyyntinä noin kerran kuukaudessa, jolloin perusmyyntierä on 30 kg lihalaatikko sisältäen jauhelihaa sekä kokolihaa. Pyynnöstä toimitamme myös osso bucoa, keittolihaa, sisäelimiä ja kieltä. Tiedustelut ja tilaukset mieluiten puhelimitse 0400-640433 tai 040-5059182 /Tapio Anttila ja Piia-Liina Kiviranta.
Lisätietoa: www.taivalpohjanangus.fi

Thorsvik Hereford
Thorsvik Hereford on Kirkkonummella Espoonlahden rannalla sijaitseva tila, jolla on jalostettu Hereford-karjaa jo vuodesta 1975. Päätuotteemme ovat Thorsvikin 15 kg lihalaatikko, kilon vakuumipaketeissa myytävä jauheliha sekä kausituotteena grillimakkara. Tiedustele myös riistaa! Myyntieriä on neljä vuodessa. Katso ajantasaiset tiedot sivuiltamme http://www.thorsvikhereford.fi/ 
Lisätiedot ja tilaukset: thorsvik@thorsvikhereford.fi

Tuomas Tammi
Tuomas Tammi Kokemäeltä myy lihalajitelmia ja paistilajitelmia Satakunnan alueella, mutta toimittaa isompia eriä tilauksesta myös muualle. Pellot ovat luomutuotannossa.
Tiedustelut: tuomastammi@suomi24.fi

 

Vapolan tila
Vapolan luomutila sijaitsee Kalannin Paulähteen kylässä Uudessakaupungissa. Tilan historia ulottuu aina 1600-luvulle asti. Nykyään tilalla keskitytään Aberdeen Angus -karjan jalostukseen ja kasvatukseen. Rotu on erityisen kuuluisa marmoroituvasta ja mureasta pihvilihasta. Myymme tilauksesta erilaisia pihvilihalajitelmia. Kysy teurastusajankohtia: Jyrki Ankelo tai Katariina Vapola, etunimi.sukunimi(at)vapola.fi
www.vapola.fi