Uutiset

21.12.2018Lausunto: nautatuet 2019 - kokonaismäärärahoja on tarkasteltava uudelleenLue lisää »19.7.2018 10:30Kyselytutkimus kertoo: Kaksi kolmasosaa suomalaisista kiinnittää huomiota ostamansa ruoan vastuullisuuteenLue lisää »28.6.2018Emolehmätuotannon nautapalkkioiden alenema on katkaistavaLue lisää »

Pihvikarjastrategia

Pihvikarjastrategia on keskustelunavaus pihviketjun toiminnan kehittämiseksi.

Löydät pihvikarjastrategian lyhennelmän jäsenosiosta.

Haluatko ilmoittaa Pihvikarja-lehdessä?

Ilmoitusasioissa ota yhteyttä Armi Mäenpäähän
armi.maenpaa(at)gmail.com

Liittokokous ja tilavierailut Virossa

Tervetuloa Pihvikarjaliiton liittokokoukseen ja tilavierailuille Viroon 30.-31. tammikuuta 2019!
Pihvikarjaliiton liittokokous pidetään keskiviikkona 30. tammikuuta 2019 Tallink Silja Star –aluksella, joka lähtee Helsingistä kohti Tallinnaa klo 13.30. Laivamatkan aikana pidettävässä liittokokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. 
Tallinnan satamassa odottaa oma bussi, joka vie meidät Pärnun lähelle Maria Taluun eli Marian maatilalle. Siellä nautimme yhteisen illallisen ja yövymme. Torstaina aamupalan jälkeen vierailemme kahdella pihvikarjatilalla, ja Tallinnaan palaamme klo 15.30 mennessä. Paluulaiva lähtee Tallinnasta klo 16.30 ja saapuu Helsinkiin klo 18.30
.
Matkan jäsenhinta on 135 euroa henkeä kohden, ja se sisältää laivamatkat, kokouskahvit liittokokouksen yhteydessä, bussikuljetuksen Virossa, illallisen Maria Talussa (ei sisällä alkoholijuomia), yöpymisen jaetussa 2 hengen huoneessa, aamiaisen sekä tilavierailut. Yhden hengen huoneita on mahdollista tiedustella lisämaksusta.
Ilmoittautumisaika matkalle on nyt umpeutunut, mutta jos olisit kiinnostunut lähtemään mukaan, ota yhteys ilmoittautumislomakkeella.
Mikäli et osallistu Viron ohjelmaan, mutta haluat ottaa osaa liittokokoukseen, se on mahdollista. Lisätietoja ilmoittautumislomakkeella.
Tilakohteet
  • Ohtla Lihaveis -tilalla on noin 370 puhdasrotuista Charolaisnautaa. 
  • Topi Mõis -tilalla on noin 380 naudan Limousine- ja Blonde q´Aquitaine –karja.
Maria Talu – Marian maatila Virossa
Yöpymiskohteemme sijaitsee Pärnun maakunnassa, 32 kilometrin etäisyydellä Pärnun kaupungista. Marian Tila on 1900-luvun alussa rakennettu länsivirolainen maatila, joka on saanut nimensä tilan ensimmäisen emännän mukaan. Nykyisin tila on erikoistunut maatilamatkailuun ja koulutustilaisuuksiin. Katso lisää www.maria.ee

#nurmi - vihreää kultaa Jyväskylän KoneAgriassa 11.10.2018 klo 11

Tuleeko nurmesta Suomen maatalouden ja ilmaston pelastaja? Pihvikarjaliiton järjestämän paneelikeskustelun teemana oli nurmen arvostuksen lisääminen ja nurmitietouden parantaminen Suomessa.  Aiheina mm.nurmen hiilensitomiskyky meidän olosuhteissamme; nurmirehun merkitys eläinten kasvulle sekä lihan tai maidon laadulle; maaperän ja kasvilajikkeiden tuntemus optimaalisen nurmisadon aikaansaamiseksi sekä maatalouspolittiinen panostus nurmeen pohjautuvaan tuotantoon. Tarvitaanko meillä kansallinen nurmistrategia?
Paneelissamme oli jälleen kerran mukana raudanlujia ammattilaisia ja päättäjiä: Anne Kalmari, Anu Ellä, Tuomas Mattila, Minna-Mari Kaila ja Arja Mustonen.

Pihvikarjastrategia toiminnan kehittämiseksi

Pihvikarjaliiton laatima pihvikarjastrategia on keskustelunavaus, jonka pohjalta pihviketjun toimintaa voidaan kehittää tuottavalla ja kaikki osapuolet huomioivalla tavalla.

Tavoitteena on lisätä keskinäistä ymmärrystä ja kommunikaatiota ketjun toimijoiden kesken. Strategiatyö on jatkuva prosessi, jota päivitetään yhteistyössä Pihvikarjaliiton sidosryhmien kanssa.

Strategia julkistettiin 13.10.2017 Tampereella Pihvikarjaliiton tulevaisuuskeskustelun ja paneelin yhteydessä, jolloin se luovutettiin myös ministeri Jari Lepälle.

Lataa pihvikarjastrategia tästä. 

Paneelikeskustelu: Ruotsissa euron enemmän - kuinka sama temppu tehdään Suomessa?

Pihvikarjaliitto järjesti ajankohtaisen keskustelutapahtuman pihvilihan arvostuksesta Tampereen KoneAgrian yhteydessä 13.10.2017. Keskustelun erityisteemana oli ”Ruotsissa tuottajalle euron enemmän – kuinka sama temppu tehdään Suomessa?”
Katso videotallenteet Lennart Nilssonin esityksestä ja paneelikeskustelusta.
 

Pihvikarjaliiton tietosuojaseloste

Tutustu Pihvikarjaliiton tietosuojaselosteeseen tästä.