Uutiset

13.10.2017Pihvikarjastrategia on keskustelunavaus pihviketjun toiminnan kehittämiseksiLue lisää »22.8.2017Lakiehdotus maatalousyrittäjän lomituspalveluista vaarantaa eläinten hyvän hoidon ja viljelijän jaksamisenLue lisää »3.7.2017Lausunto: Laki maatalousyrittäjän lomituspalveluistaLue lisää »

Liity postituslistalle

Pihvikarjastrategia

Pihvikarjastrategia on keskustelunavaus pihviketjun toiminnan kehittämiseksi.

Löydät pihvikarjastrategian lyhennelmän jäsenosiosta.

Haluatko ilmoittaa Pihvikarja-lehdessä?

Ilmoitusasioissa ota yhteyttä Armi Mäenpäähän
armi.maenpaa(at)gmail.com

Lihan alkuperä ja turvallisuus

Suomalaista naudanlihaa voi syödä turvallisin mielin.

Kotimaisen naudanlihan alkuperä voidaan jäljittää aina tuotantotilalle saakka.  Jokainen vasikka merkitään korvamerkein, jotka seuraavat eläintä teurastamolle saakka. Siellä eläimet tarkastetaan elävinä ennen teurastusta. Teurastuksen jälkeen eläinlääkäri tarkastaa lihan ja elimet ja tarkistettu liha leimataan.  Eläimen tiedot, kuten alkuperä, syntymätunnus, teurastuspäivä ja teurastamon numero, seuraavat ruhon mukana leikkaamoon saakka. Leikkaus- ja pakkausvaiheessa tunnukset yhdistetään erätunnukseksi, joka tulostetaan kuluttajapakkauksiin.

Lihan käsittelyssä noudatetaan korkeaa hygieniaa ja huolehditaan siitä, että kylmäketju on katkeamaton teurastamolta kuluttajalle saakka.

Suomessa elintarviketurvallisuus on maailman huippua. Eläintaudit ovat kansainvälisesti verrattuna harvinaisia, ja lääkkeitä käytetään vain eläinlääkärin määrääminä sairauksien hoitoon. Sen sijaan monissa muissa maissa käytetään ennaltaehkäiseviä antibiootteja rutiininomaisesti ja vauhditetaan eläinten kasvua hormoneilla.

Puhdas, eettisesti kasvatettu ruoka on jokaisen suomalaisen oikeus. Hyvinvoiva karja ja laadukas liha ovat pihvikarjan kasvattajille kunnia-asioita.