Uutiset

21.12.2018Lausunto: nautatuet 2019 - kokonaismäärärahoja on tarkasteltava uudelleenLue lisää »19.7.2018 10:30Kyselytutkimus kertoo: Kaksi kolmasosaa suomalaisista kiinnittää huomiota ostamansa ruoan vastuullisuuteenLue lisää »28.6.2018Emolehmätuotannon nautapalkkioiden alenema on katkaistavaLue lisää »

Pihvikarjastrategia

Pihvikarjastrategia on keskustelunavaus pihviketjun toiminnan kehittämiseksi.

Löydät pihvikarjastrategian lyhennelmän jäsenosiosta.

Haluatko ilmoittaa Pihvikarja-lehdessä?

Ilmoitusasioissa ota yhteyttä Armi Mäenpäähän
armi.maenpaa(at)gmail.com

Käsittele lihaa oikein

Katkeamaton kylmäketju varmistaa lihan säilyvyyden ja hyvän laadun. Kotona lihaa tulisi säilyttää jääkaapissa alle +4 asteessa.

Lihan rasva- ja sidekudospitoisuudet vaihtelevat eri ruhonosissa. Ruoanvalmistustavat ja kypsennysajat vaihtelevat ruhonosan mukaan ja jokaiselle osalle on useita luontevia käyttötarkoituksia. Arvokkaimpia osia ovat sisä- ja ulkofileet sekä paistit.

Jauheliha jauhetaan luuttomasta lihasta. Hienoin jauheliha tehdään paisteista. Raakana syötävään tartarpihviin käytetään ensiluokkaista pihvikarjan paistijauhelihaa.

Myös sisäelimistä, kuten maksasta ja munuaisista, voidaan valmistaa herkullisia ja edullisia ruokia.

Lihan raakakypsennys tarkoittaa lihan mureuttamista alhaisessa lämpötilassa. Ilmatiiviissä pakkauksessa lihan oma entsyymitoiminta mureuttaa lihan. Luutonta kokolihaa, erityisesti arvo-osia raakakypsytetään teurastuksen jälkeen yleensä muutamia viikkoja vakuumipakkauksessa.