Uutiset

17.5.2018Nautaeläinluettelon pitäminen voidaan korvata eläinrekisterilläLue lisää »10.4.2018Lausunto: naakkakantaa on ryhdyttävä hallitsemaan metsästyslain suomin keinoinLue lisää »28.2.2018Lausunto lakiehdotukseen eläinten hyvinvoinnistaLue lisää »

Pihvikarjastrategia

Pihvikarjastrategia on keskustelunavaus pihviketjun toiminnan kehittämiseksi.

Löydät pihvikarjastrategian lyhennelmän jäsenosiosta.

Haluatko ilmoittaa Pihvikarja-lehdessä?

Ilmoitusasioissa ota yhteyttä Armi Mäenpäähän
armi.maenpaa(at)gmail.com

Bolognesekastike

Iso kattilallinen


800 g pihvijauhelihaa
2 isoa sipulia
5 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan enemmän)
pitkä loraus oliiviöljyä
mustapippuria myllystä (kymmenkunta kierrosta)
2 prk tomaattimurskaa
1 tuubi tomaattipyrettä (tai 3-4 pientä peltipurkillista)
2 lihafondikuutiota
kymmenkunta tippaa Tabascoa
1 rkl sokeria
suolaa maun mukaan


Kuori ja silppua sipulit sekä hakkaa kuoritut valkosipulit veitsellä pieniksi. Lurauta pitkästi oliiviöljyä kattilaan niin että pohja peittyy, laita sipulit ja valkosipulit sekaan. Pyörittele, mutta
älä polta, varo varsinkin valkosipulin polttamista ettei ruokaan tule kitkerä maku. Lisää jauheliha ja ruskista kauttaaltaan. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyre, jauha sekaan tuoretta mustapippuria, lisää Tabasco, lihafondikuutiot sekä sokeri. Kastike saa tässä vaiheessa olla melko paksua, lisää tarvittaessa loraus pannun huuhdevettä. Sekoita ainekset sekaisin ja jätä kiehumaan miedolle lämmölle, sekoita välillä. Keitä ainakin tunti, mielellään kaksi.

Kastike on valmista, kun pintaan nousee oranssi öljy. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn täysjyväspagetin kanssa, raasta tai vuole perunankuorimaveitsellä päälle reilusti
tuoretta parmesania. Pari tuoretta basilikanlehteä kruunaa annoksen.

Samaa kastikepohjaa voi jalostaa lorauksella punaviiniä, jolloin siitä saa maukkaan lasagnen lihakastikkeen.

TAKAISIN