Uutiset

21.12.2018Lausunto: nautatuet 2019 - kokonaismäärärahoja on tarkasteltava uudelleenLue lisää »19.7.2018 10:30Kyselytutkimus kertoo: Kaksi kolmasosaa suomalaisista kiinnittää huomiota ostamansa ruoan vastuullisuuteenLue lisää »28.6.2018Emolehmätuotannon nautapalkkioiden alenema on katkaistavaLue lisää »

Pihvikarjastrategia

Pihvikarjastrategia on keskustelunavaus pihviketjun toiminnan kehittämiseksi.

Löydät pihvikarjastrategian lyhennelmän jäsenosiosta.

Haluatko ilmoittaa Pihvikarja-lehdessä?

Ilmoitusasioissa ota yhteyttä Armi Mäenpäähän
armi.maenpaa(at)gmail.com

Kun hyvä maku ratkaisee

Pihvilihaksi kutsutaan lihaa, jota saadaan liharotuisesta naudasta - tarkoittaen siis kaikkea jauhelihasta fileisiin ja paisteihin.  

Pihvirotuiset eläimet ovat lihaksikkaita ja ne muuntavat ravintonsa tehokkaasti lihaksi. Pihviliha on maultaan, rakenteeltaan ja koostumukseltaan maitorotuista naudanlihaa parempaa. 

Eri pihvikarjarotujen keskinäinen paremmuus on makuasia. Rodut eroavat toisistaan eläinten koon, lihan määrän sekä sen koostumuksen mukaan. Kaikille roduille on tyypillistä, että niiden lihassa on vain vähän rasvaa. Joidenkin rotujen liha marmoroituu eli rasva kertyy lihassyiden väliin, mikä antaa lihalle mureutta ja makua.

Hyvästä raaka-aineesta syntyy hyvää ruokaa. Kotimaisella pihvilihalla on paikkansa osana monipuolista ja tervellistä ruokavaliota.