Uutiset

2.2.2017Antti Niskanen on Vuoden 2016 CowboyLue lisää »2.2.2017Lausunto: maa- ja metsätalousministeriön asetus tuettavaa rakentamista koskevista lihakarjarakennusten rakennusteknisistä ja toiminnallisista vaatimuksistaLue lisää »5.12.2016Kokkaa koko komeus -videoilla kerrotaan pihvilihan hyvän maun tarinaLue lisää »

Liity postituslistalle

Haluatko ilmoittaa Pihvikarja-lehdessä?

Ilmoitusasioissa ota yhteyttä Armi Mäenpäähän
armi.maenpaa(at)gmail.com

Kun hyvä maku ratkaisee

Pihvilihaksi kutsutaan lihaa, jota saadaan liharotuisesta naudasta - tarkoittaen siis kaikkea jauhelihasta fileisiin ja paisteihin.  

Pihvirotuiset eläimet ovat lihaksikkaita ja ne muuntavat ravintonsa tehokkaasti lihaksi. Pihviliha on maultaan, rakenteeltaan ja koostumukseltaan maitorotuista naudanlihaa parempaa. 

Eri pihvikarjarotujen keskinäinen paremmuus on makuasia. Rodut eroavat toisistaan eläinten koon, lihan määrän sekä sen koostumuksen mukaan. Kaikille roduille on tyypillistä, että niiden lihassa on vain vähän rasvaa. Joidenkin rotujen liha marmoroituu eli rasva kertyy lihassyiden väliin, mikä antaa lihalle mureutta ja makua.

Hyvästä raaka-aineesta syntyy hyvää ruokaa. Kotimaisella pihvilihalla on paikkansa osana monipuolista ja tervellistä ruokavaliota.